În perioada 26.11.2019 – 28.11.2019 etnologul Corina Isabella Csiszár, a reprezentat Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș, manager dr. Ștefan Mariș, la sesiunea de comunicări științifice de la Timișoara: Tradiție și modernitate în satul românesc. Evenimentul organizat de către Muzeul Satului Bănățean a fost structurat pe două secțiuni de comunicări aferente, prima secțiune fiind de Antropologie Rurală iar a doua de Etnografie și Folclor. Această comunicare de lucrări științifice, sprijinită de Consiliul Județean Timiș, se află deja la a patra ediție și este dedicată publicului interesat. A adunat specialiști în principal de la instituții de profil similar cu Muzeul Satului Bănățean. Sesiunea de comunicări a găzduit etnologi, muzeografi și cercetători de la Timișoara, Arad, Reșița, Caransebeș, Baia Mare, București etc. Responsabili pentru acest eveniment au fost muzeografii dr. Cătălin Balaci și dr. Andrei Milin.
Corina Isabella Csiszár a prezentat filmul etnografic „Mătrăgună, doamnă bună.” Și de această dată filmul a avut un real succes, reușind să impresioneze specialiștii participanți la sesiunea de comunicări științifice. Regia și scenariul au fost realizate de către etnologul Corina Isabella Csiszár, montajul și sunetul îi aparțin muzicologului Florin Ioan Avram, filmările au fost realizate de către Studio Art Tătar, Baia Mare, textul îi aparține Mariei Șerba, Au interpretat: Rodica Nemeș, Voichița Costin, Ileana Borodi, Mihaela Ionce, Denisa Grădinariu, Bianca Vișovan, Simina Minerva Szepaker, Grigore Simionca.
În 28.11.2019, Muzeul Satului Bănățean a vernisat și două expoziții în această perioadă. Una a fost realizată de către muzeograful Marius Matei – Costume tradiționale din Covăsânț, din colecția particulară a lui Alexandru Chiș, mai exact ”Din cădroful podgoriei Aradului”. Muzeografa Aurora Manda a prezentat o expoziție cu țesături de interior din colecția patrimoniului muzeal, denumită „Artă și măiestrie”.